Dankzij Babybeeld kun je je kindje volgen in het ziekenhuis

babybeeld

Goed nieuws voor ouders van wie hun kindje in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg ligt. Het ziekenhuis, dat onderdeel uitmaakt van de Saxenburgh Groep, heeft onlangs Babybeeld in gebruik genomen. Dankzij dit systeem hebben ouders de mogelijkheid om hun kind live te zien via hun computer, tablet of mobiele telefoon. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis is het zestiende ziekenhuis in Nederland dat Babybeeld in gebruik heeft genomen. Ziekenhuis Groep Twente in Almelo was in 2004 het eerste ziekenhuis dat de techniek in gebruik nam. Langzaam maar zeker groeit dat aantal ziekenhuizen dus.

Privacy

Voor ouders was het voorheen moeilijk om hun baby te blijven volgen als deze bijvoorbeeld na de geboorte extra zorg nodig had op de kinderafdeling of in de couveuse. Maar dankzij Babybeeld kunnen ouders hun baby nu op elk moment van de dag volgen, ook wanneer ze zelf niet in het ziekenhuis aanwezig zijn. Ook de privacy is gewaarborgd: het systeem is allen toegankelijk voor de ouders, door middel van een eigen inlogcode. Daarnaast is er geen geluid bij het beeld en zijn er ook geen andere kinderen te zien. Mochten ouders dat willen, dan is er echter wel de mogelijkheid om de code te delen met bijvoorbeeld de grootouders, zodat ook zei hun kleinkind live kunnen volgen.

Blij met deze mogelijkheid

De ouders die al gebruik hebben gemaakt van Babybeeld zijn erg blij met deze mogelijkheid. Zo vertelt een moeder: “Ik heb een keizersnede gehad en was voor vervoer naar het ziekenhuis afhankelijk van anderen. Het is dan perfect dat je overdag je kindje in de gaten kunt houden. Zo zag ik op m’n mobieltje dat Daan wat onrustig was. Ik belde naar de afdeling en daar hebben ze hem z’n speentje weer gegeven. Zo neem je zelf toch een stukje zorg voor je rekening. Het geeft bovendien rust als je ziet dat je kindje lekker ligt te slapen. Mijn man pakt op het werk in de pauze zijn mobiel en kijkt dan naar onze zoon. We kunnen zien dat hij goed verzorgd wordt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *