Meivakantie: tips om erop uit te gaan

Landgoed Hackfort, Vorden, Achterhoek, De Graafschap, Gelderland, Nederland, Europa
Landgoed Hackfort, Vorden, Achterhoek, De Graafschap, Gelderland, Nederland, Europa

De zon gaat weer schijnen, de temperaturen lopen weer op. De lente is in aantocht! Nog even en de meivakantie staat voor de deur. Bij sommige scholen in ons land duurt de meivakantie zelfs twee weken. Dus wat ga je al die tijd doen met je kroost? Natuurlijk hoef je er niet iedere dag op uit te gaan met ze. Maar als je niet weet wat je moet doen, geven we graag een aantal tips voor een paar leuke uitjes.

Animal Event in safaripark Beekse Bergen

Zijn jouw kids dol op dieren? Ga dan naar het Animal Event op 6, 7 of 8 mei in safaripark Beekse Bergen. De politie geeft spectaculaire demonstraties met politiehonden, tijdens workshops kan je spelen met je konijn en van paarden een kusje krijgen. De kinderen kunnen alles leren over bijna alle dierensoorten en allerlei leuke shows bezoeken. Verder kan je inkopen doen voor de huisdieren en als jullie de huisdieren zat zijn, dan maak je een trip met de safaribus door het safaripark op zoek naar de wilde dieren. De toegangsprijzen zijn niet heel erg hoog. Als je de tickets online koopt, krijg je zelfs nog wat korting. Een impressie van het Animal Event 2014 zie je door te klikken op de afbeelding.

bron: animal-event.nl
bron: animal-event.nl

Nationale molendagen

bron: molens.nl
bron: molens.nl

Hebben jullie iets oudere kinderen en wil je wat educatiefs doen? Tijdens de nationale molendagen op 14 en 15 mei zijn bijna alle molens in Nederland open voor bezoek en organiseren de molenaars allerlei extra leuke activiteiten. Het is een ideaal uitje voor het hele gezin. De kinderen ontvangen een gratis leuk en educatief Molen Doeboekje. Dus wie altijd al heeft willen zien hoe een echte Hollandse molen eruitziet en hoe hij werkt, bezoek dan een molen bij jullie in de buurt. Ieder jaar doen ongeveer 950 molens in Nederland mee aan de nationale molendagen, dus er is er vast een in de buurt die open is.

bron: Campina
bron: Campina

Open Boerderijdagen

Op 6 en 16 mei vinden de Open Boerderijdagen weer plaats. Door het hele land stellen de Campina boerderijen hun stallen en land open voor bezoekers om hen kennis te laten maken met het boerenleven, de dieren en leren kinderen waar onze zuivelproducten vandaan komen. Verder zijn er allerlei leuke activiteiten als melkbus heffen of een boerenstormbaan. Op de website van Campina worden alle deelnemende boerderijen in de buurt.

De natuur in

bron: natuurmonumenten.nl
bron: natuurmonumenten.nl

De lente is het perfecte seizoen om lekker naar buiten te gaan met de kinderen. Natuurmonumenten heeft speciaal kinderprogramma genaamd OERRR voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar waar ze zelf de natuur kunnen ontdekken. Spelen, fantaseren, knutselen, klimmen, dat is waar kinderen blij van worden en waar OERRR voor staat. De natuurparken van natuurmonumenten organiseren ook tijdens de meivakantie leuke activiteiten voor de kinderen. Kijk dus snel op de website van OERRR wat er bij jullie in de buurt in de natuur te doen is. Je kunt trouwens ook lid worden van OERRR voor een klein bedrag per maand en profiteren van allerlei leuke voordelen.

Slecht weer?

Is het weer te slecht om naar buiten te gaan met de kinderen en geen zin om thuis te blijven? Lekker naar het zwembad, de bioscoop of de bowlingbaan is altijd leuk. De allerkleinsten tot zes jaar kan je heel blij maken door ze mee te nemen naar het vernieuwde Nijntje Museum in Utrecht. Zijn je kinderen wat ouder? Je ziet in Nederland steeds meer indoor trampolineparken verschijnen. Hier kan je kroost zich lekker uitleven. Of bezoek het theater. In de vakanties hebben de meeste theaters voor alle leeftijden leukste voorstellingen.

Niet te duur

En als je geen of nauwelijks geld wilt of kunt uitgeven voor een uitje met de kinderen. Vergeet vooral niet je lokale kinderboerderij. Hier vermaakt ieder kind zich uitstekend. Lekker spelen en kennis maken met dieren. Bovendien organiseren de meeste kinderboerderijen allerlei activiteiten tijdens schoolvakanties. Raadpleeg ook geregeld de website of Facebook pagina van je gemeente voor leuke, goedkope of gratis activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *