Tips om veel geld te besparen op gas en energie

riccardo-annandale-140624

Een gezin hebben is duur. Alles kost geld: eten, kleding, luiers (als ze jong zijn), school, sport, enzovoort. Niets is dan zo fijn als je geld kunt besparen. We vergeten vaak dat we flink kunnen besparen op onze energierekening. Het is een maandelijks terugkerende rekening en we denken er vaak niet aan dat we hier slimmer mee om kunnen gaan. Iedereen in het gezin moet zich er wat bewuster van worden. We geven een aantal simpele, slimme tips!

Verwarming een tikkie lager

Zet je verwarming een graadje lager. Dit levert al zo’n 6% besparing per jaar op. Dat is ongeveer 80 euro op jaarbasis!

Zuinige lampen

Zet alle lampen uit die onnodig branden en doe ze ook uit als je een kamer verlaat. Vervang alle lampen voor ledlampen. Deze verbruiken namelijk maar liefst 85 % minder en gaan ook nog eens zo’n 15 keer langer mee. Hierdoor zijn ze dus goedkoper.

Apparaten uit

Probeer zoveel mogelijk apparaten die je niet gebruikt, uit te zetten. Ook niet op een stand-by stand. Hiermee kan je al snel 60 euro per jaar besparen! Vergeet ook niet opladers van telefoons, tablets, babyfoons en tandenborstels uit het stopcontact te trekken. Heb je een oplader in de auto voor je telefoon? Laad hem dan daar zoveel mogelijk op.

Switch van leverancier

Je kunt ook veel geld besparen als je overstapt op een nieuwe energieleverancier. Met een handige energievergelijker kan je prijzen vergelijken of een duurzamere leverancier kiezen. Je ziet dan in een oogopslag wat voor jouw gebruik en postcode de voordeligste is.

Isoleer het huis

Bekijk eens goed of je je huis nog beter kunt isoleren. Heb je dubbel glas, kan je vloer of muren nog beter geïsoleerd worden? Als je alleen al van enkel glas overstapt naar HR++ glas bespaar je jaarlijks al gauw 370 euro op je energierekening (eengezinswoning). Milieucentraal heeft hier meer informatie over.

Met deze tips kan je al veel geld besparen en waarschijnlijk heel goed gebruiken voor andere dingen. Wil je nog meer besparen op energie? Doe dan de bespaartest van het Nibud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *