Veel babyvoeding is te zoet

face-1083872_960_720

Na de borstvoeding of flesvoeding stappen veel moeders over op de potjes babyvoeding uit de supermarkt, zodat de kleine alles binnen krijgt wat hij of zij nodig heeft. Deze potjes babyvoeding blijken echter helemaal niet zo gezond te zijn als wordt gedacht.

Uit onderzoek van de Universiteit van Glasgow blijkt namelijk dat veel babyvoeding te zoet is. De babymaaltijden zouden vooral zoete vruchten en groenten, zoals wortels bevatten. In het onderzoek werden maar liefst 329 soorten babyvoeding onderzocht. Appel, banaan, tomaat, mango, wortel en zoete aardappel bleken de meest voorkomende ingrediënten te zijn. Bittere groenten, zoals spinazie, komen nauwelijks voor. Daardoor raken kinderen niet gewend aan deze smaken, waardoor ze deze op latere leeftijd niet lusten.

Onlangs voorkwam het Europees Parlement dat babyvoeding nog zoeter zou worden. De Europese Commissie wilde namelijk toestaan dat 30% van de energie in babyvoeding uit suiker mag komen, maar het Parlement stemde met een ruime meerderheid tegen. Het WHO beveelt namelijk aan om de inname van suikers te beperken tot 10% van de totale energiewaarde.

Maar ondanks dat is veel babyvoeding dus nog altijd erg zoet. Wil je je kinderen laten wennen aan andere smaken? Maak dan zelf babyvoeding, een staafmixer is eigenlijk het enige wat je hiervoor nodig hebt. Kies in het begin voor groentesoorten die niet bitter zijn, zoals broccoli. Hier kun je heel eenvoudig zelf een lekker hapje van maken, door de broccoli ongeveer 10 minuten te koken en vervolgens te pureren. Dit kun je ook met andere soorten groente proberen, zo laat je kind stapje voor stapje wennen aan andere soorten groente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *