Vies worden mag op ModderDag

Vies worden mag op ModderDag

Tegenwoordig staat iedere dag wel in het teken van het één of ander, maar van deze heb je misschien nog niet eerder gehoord: ModderDag! En dat is vandaag, op 29 juni.

Als je kinderen weer eens terugkomen van het buitenspelen, heb je als ouder wellicht het idee dat het iedere dag modderdag is. Toch is het juist belangrijk dat kinderen lekker in de vrije natuur kunnen ravotten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Door vies te (mogen) worden, neemt de creativiteit en de nieuwsgierigheid van kinderen toe. Bovendien is het goed voor het concentratievermogen en leren kinderen beter omgaan met de risico’s zoals vallen en uitglijden.

Het is dus tijd om te gaan slootje springen, om moddertaartjes te ‘bakken’, om in bomen te klimmen en om kuilen te graven in het zand op deze ModderDag!

Neem een aanloop en duik in de modder

International Mud Day wordt wereldwijd gevierd en is ontstaan in Nepal. Het doel is om kinderen positieve natuurervaringen te bezorgen en om de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te vergroten. Buitenspelen in een natuurrijke omgeving draagt namelijk ook bij aan een positievere houding en gedrag tegenover de natuur en het milieu.

In Nederland gaan 125.000 kinderen op ModderDag met hun school, BSO of bij bezoekerscentra naar buiten om helemaal los te gaan in de modder. Hebben jouw kinderen ook zin om mee te doen? Op deze kaart kun je zien waar er activiteiten georganiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *